5 modele de faianță sau gresie hexagonală în trend
Design Interior

5 modele de faianță sau gresie hexagonală în trend

Una dintre cele mai actuale tendințe în design interior este inspirată de stupul de albine, creat din unități hexagonale. Ceramica în această formă a devenit rapid populară și în România, iar specialiștii includ modelele de gresie hexagonală în amenajări fie în combinație cu parchetul, fie într-un joc de culori realizat exclusiv din astfel de plăci.

„Ceramica hexagonala este un nou trend în amenajări, care pare să nu părăsească scena prea devreme și are avantajul că poate fi adaptat în orice fel de spațiu, de la locuințe, până la spații comerciale”, explică Andra Marinescu, arhitect și fondator Paradigma Studio.

Arhitectul este de părere că se potrivește în aproape orice fel de amenajare. „Cu utilizare multiplă și cromatică variată, acest tip de ceramică poate fi montat atât pe pardoseală, cât și pe perete. În general, se asociază cu amenăjările industriale. Se poate folosi, însă, și în amenajări cu aer modern, dar este indicat să se aleagă o nuanță cât mai neutră, fără degradeuri sau culori tari”, spune Andra Marinescu.

Modele de faianță sau gresie hexagonală

Dacă și tu te gândești să îți pui acasă faianță sau gresie hexagonală, iată câteva modele populare acum.

1. Buranelli White

gresie hexagonala delta studi
Faianță hexagonală Buranelli White, Delta Studio, 77,90 lei/mp

Multe combinații de faianță sau gresie hexagonală cuprind și plăci albe, așa că începem cu un model simplu, ce stă la baza unui joc elegant și aerisit, care nu aglomerează vizual. Faianța albă poate fi inclusă fie într-o combinație de non-culori, fie sau ca o trecere graduală de la alb la bej, bleumarin sau culoarea parchetului.

2. Leaf

faianta hexagonala leaf
Faianță leaf, Liv Art, 230 lei/mp

Faianța albă hexagonală poate fi îmbinată și  într-un pattern repetitiv cu plăci de hexagon ilustrate cu temă tropicală. Frunza de palmier așezată pe ici pe colo poate scoate din anonimat o baie, fără a apela la altfel de decorațiuni.

3. Rothko

ceramica hexagonala rothko
Faianță Rothko, Liv Art, 210 lei/mp

Modelele de gresie hexagonală nu trebuie să fie neapărat uni. Modelul Rothko este disponibil în mai multe variante de culori care îmbracă gresia și faianța în tușe creative, iar rezultatul îmbinării lor poate deveni cu ușurință un perete de accent.

4. Real Malmoe

ceramica hexagonala malmoe
Gresie Real Malmoe, Alchemist, 149 lei/mp

Și pardoseala poate fi protagonista unei încăperi. Ce spui de o gresie porțelanată cu imprimeu retro? Acest model de gresie hexagonală cu motiv geometric te poartă cu nostalgie în alte vremuri.

5. Toscana

ceramica hexagonala 3d
Faianță hexagonală Toscana, Menatwork, 133.50 lei/mp

Cele mai populare modele de faianță sau gresie hexagonală sunt cele multicolore, care creează o iluzie vizuală tridimensională. Acestea se folosesc în combinație cu plăci de o singură culoare și pot transforma radical aspectul unei camere.

Iar dacă nu te-a convins niciun model de ceramică hexagonală și înclini mai mult spre a aplica tapet, ți-am pregătit aici o listă cu modele diverse la prețuri accesibile.

Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Consolidare casă veche: pașii de urmat și exemplul unor tineri care au renova...