De la specialiști

Challenge pentru designeri&arhitecți: cum dai refresh casei tale, fără bani cheltuiți

Am dat o provocare arhitecților și designerilor de interior, una din care să ne inspirăm și noi: cum dau ei refresh propriilor case, fără bani. Cu câteva trucuri simple și rapide e posibil și chiar indicat în această perioadă. Spoiler alert: flori!

Trei designeri de interior și patru arhitecți au răspuns challenge-ului nostru și ne-au trimis fotografii cu micile schimbări pe care le-au făcut în casă, fără bani cheltuiți. Iar noi am simțit că a venit cu adevărat primăvara. 

Folosește textile și decorațiuni colorate

living original
Aşa arată zona de living din casa designerului Beatrice Marta
living vesel
Cu câteva textile colorate, spaţiul pare mai vesel

Amenajarea eclectică a designerului de interior Beatrice Marta de la Something we design a avut parte de schimbări subtile, dar care dau un vibe mai cald încăperii: „Am schimbat un pic zona canapelei. Am înlocuit cuvertura cu o draperie Ikea mai veche și am pus pernele din dormitor. Tot din dormitor am mutat lângă canapea o limba soacrei (plantă), căreia i-am pus niște hârtie albă pentru că nu am apucat încă să îi iau un ghiveci nou. Pe măsuță am așezat un bambus pe care îl țineam în altă parte și un vas de sticlă cu trei lumânări”, explică ea despre provocarea „fără să cheltui nimic”.

Mută printurile și tablourile de pe pereți

tablouri pe podea
Tablourile aşezate pe podea schimbă atmosfera încăperii

„Cred că toată situația pe care o trăim în prezent ne va ajuta să fim un pic mai chibzuiți, să încercăm să ne reinventăm fără a mai pune accent atât de mare pe lucruri materiale”, povestește Irina Radu de la iDecorate. În loc să cumpere decorațiuni noi pentru living, ea mutat aici tablouri din altă cameră și tocmai pentru a sparge monotonia, le-a pus pe jos și nu pe pereți.

Împodobește pervazul cu elemente naturale

elemente naturale la geam
Designerul de interior a dat refresh casei cu ajutorul unor elemente naturale

Designerul de interior Iulia Văculişteanu de la Designful și-a împodobit pervazul cu detalii naturale care să completeze amenajarea albă într-un mod echilibrat: flori de bumbac, conuri de brad și pietre. Chiar dacă ieșirile în natură sunt restricționate, culege câteva flori (chiar din grădina blocului), adună câteva ramuri de pomi și pietre pentru un aranjament zen.

Adaugă detalii de impact: pune un mesaj îndrăzneț în ramă

aranjament floral
Un mesaj feminist, aşezat în prim-plan de arhitectul de interior Antonia Listarf

Vremuri noi, atitudini noi. Într-un decor floral feminin, arhitectul de interior Antonia Listarf de la Antonia Listarf Interior Design a introdus și o ramă cu un mesaj feminist îndrăzneț, care să inspire putere atunci când răbdarea nu este de ajuns: „Mi-am adunat decoraţiunile preferate într-un decor de seară”.

Cumpără sau culege flori de sezon

zona de dining din casa Dianei Dragne
Schimbarea este subtilă, dar împrospătează cu uşurinţă atmosfera încăperii

În zona de dining din casa Dianei Dragne este întotdeauna o atmosferă veselă, indiferent de sezon. Însă un refresh este întotdeauna bine-venit. Aşa că designerul de interior a schimbat aranjamentul floral cu unul mai colorat chiar din grădina ei, a ales perne pentru scaune mai luminoase dintre cele pe care le avea deja şi a schimbat chiar şi ceasul de pe perete.

Schimbă între ele corpurile de iluminat

corpul de iluminat al lui Sergiu Califar
Cum poţi schimba un corp de iluminat fără costuri? Înlocuindu-l cu unul din altă cameră

Cum schimbi abajurul fără să cumperi unul nou? Ia modelul arhitectului Sergiu Califar de la Pure-Mess Design, schimbă corpurile de iluminat din casa între ele (dacă o permit). Vei obţine un rezultat jucăuş şi bucuria unui aspect nou, fără efort.

Reinterpretează rolul decorațiunilor

boluri interpretate ca suport pentru pensule
Lângă o vază cu flori pe măsuţa de machiaj, bolurile umplute cu pietricele vor arăta minunat ca suport pentru pensulele de machiaj

„Personal, acord o mare importanţă măsuţei mele de make-up deoarece este primul lucru cu care intru în contact dimineaţa şi de la care am nevoie de un boost de energie pentru întreaga zi. Astfel, mi-am creat singură, în această perioadă, din boluri de sticlă şi pietricele pentru plante suport pentru pensulele de machiaj, o vază de flori dintr-un recipient pentru sarea de mare pe care am folosit-o şi un dispozitiv pentru dischetele demachiante dintr-un borcan pentru biscuiţi”, povestește designerul de interior Raluca Pavel de la Four Design Studio

Ce spui? Te alături și tu provocării noastre de a da refresh casei fără să cheltui nimic? Arată-ne cum dai refresh casei tale, fără să cheltui nimic.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Consolidare casă veche: pașii de urmat și exemplul unor tineri care au renova...